שכבת הבסיס היא עוגת שוקולד
וביסקוויטים (וגם קצת ריבת חלב) ללא אפייה מצפים
את העוגה בשוקולד, ואם כל זה לא מספיק – מקשטים אותה בפסים של ריבת חלב.
עוגה נהדרת ממליץ במיוחד גם ילדים שאוהבים לבשל\לאפות יכולים להכין
|
|
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24
|
|
חומרים
|
|
לשכבת
שוקולד, פתי בר וריבת חלב:
250 גרם ביסקוויטים,
שבורים גס, בטעם רגיל או שוקו
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1/2 כוס ריבת חלב
1/2 מיכל
שמנת מתוקה
|
|
לשכבת מוס
ריבת חלב:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג ריבת
חלב (או 1 חבילה פודינג וניל בתוספת 2 כפות ריבת חלב)
|
|
לציפוי:
1/2 מיכל
שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד מריר
|
|
לקישוט:
2 כפות ריבת חלב
|
|
|
|
|
|
אופן ההכנה
|
|
מכינים את שכבת
השוקולד, הביסקוויטים וריבת החלב:
ממיסים יחד
שוקולד, חמאה, ריבת חלב ושמנת מתוקה (בסיר על אש קטנה או במיקרוגל).
מסירים מהאש
ומצננים 5 דקות.
מערבבים פנימה
את שברי הביסקוויטים ומשטחים את התערובת בתבנית משומנת.
|
|
מכינים את מוס
ריבת החלב:
מקציפים במיקסר
את השמנת מתוקה ופודינג ריבת חלב לקרם יציב
(אם משתמשים
בפודינג וניל+ריבת חלב, מקציפים את השמנת והפודינג לקרם יציב ומוסיפים את
ריבת החלב לקראת סוף ההקצפה).
משטחים מעל
תערובת השוקולד. מעבירים למקפיא לשעה, להתייצבות.
|
|
מכינים את
הציפוי ומקשטים:
בסיר קטן
מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. מוזגים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
מוזגים את
הציפוי על העוגה הקרה (מטלטלים בעדינות את התבנית עד שהציפוי מכסה את כל
פני השטח).
שמים את ריבת
החלב לקישוט בשקית ניילון קטנה וגוזרים פתח קטן בשפיץ. מזלפים פסים של
ריבת חלב על ציפוי השוקולד. מעבירים את העוגה למקרר לשעתיים-שלוש, לפני
ההגשה.
פורסים בסכין
טבולה במים רותחים ומגישים.
תודה רבה לקרין גורן!!!!!!
|
|
|
|
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה