Translate

יום חמישי, 21 באוגוסט 2014

עוגת זברה
מתכון לעוגה ללא אפייה, מתוך הספר "אפיה זה משחק ילדים".
כמותחומרים לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק גמישה (חד פעמית או סיליקון בלבדכדי שהחילוץ יהיה נוח)
חומרים
לעוגה:
2
מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1/2 
כוס חלב (120 מ"ל)
חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 
כוס סוכר (100 גרם)
קופסא גבינה לבנה 5% שומן (250גרם)
20 
ביסקוויטים פתי בר שוקולד (קצת יותר מחצי חבילה)
להרטבת הבסקוויטים:
כוס חלב
לקישוט:
שורות של קוביות שוקולד חלב(טבלהלא להפריד לקוביות)

אופן ההכנה
מקציפים במיקסר שמנת מתוקהחלבאינסטנט פודינג וסוכרבמהירות גבוהה למשך 2 דקות בערךעד שהתערובת הופכת לקרםמוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.
מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקןמשאירים 2-3 כפות של קרם בצד (למריחה על העוגה אחרי הכנסת הביסקוויטים).
טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).
מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרםעד שהוא נוגע בתחתית התבנית.
ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות צפופות של ביסקוויטים רטוביםמורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד,לכיסוי מלא של הביסקוויטים.
מקפיאים את העוגה למשך הלילההופכים על מגש ומסירים את התבניתמגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגהחותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברהמפשירים שעה במקרר ומגישים קר.
תודה רבה,לקרין גורן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה